Strona główna > Przemysł mięsny > Siatki / Osłonki / Jelita

UWAGA !!!

NOWA STRONA SKLEPU INTERNETOWEGO

 

Info:

W razie zainteresowania ofertą prosimy o kontakt z naszym specjalistą zajmującym się przemysłem mięsnym: 608 557 576 lub formularz e-mail.

 

ZDJĘCIElupa
OPIS PRODUKTU
floki-wędliniarskie-cięte.jpg

Fiolki wędliniarskie cięte

jelita-baranie-katnica.jpg

Jelita baranie Kątnica

jelita-wieprzowe-galka

Jelita wieprzowe gałka

Jelita wieprzowe zwane kiełbaśnicami. Naturalne swoje zastosowanie znajdują przy produkcji kiełbas wędzonych, gotowanych, parzonych, podsuszanych, suszonych lub do grillowania. Długość wiązki 10m. Jest to produkt naturalny posiadający atesty weterynaryjne.
jelita wieprzowe 28-30

Jelita wieprzowe Ø 28-30

Jelita wieprzowe zwane kiełbaśnicami. Naturalne swoje zastosowanie znajdują przy produkcji kiełbas wędzonych, gotowanych, parzonych, podsuszanych, suszonych lub do grillowania. Długość wiązki 10m. Jest to produkt naturalny posiadający atesty weterynaryjne.
jelita wieprzowe 30-32

Jelita wieprzowe Ø 30-32

Jelita wieprzowe zwane kiełbaśnicami. Naturalne swoje zastosowanie znajdują przy produkcji kiełbas wędzonych, gotowanych, parzonych, podsuszanych, suszonych lub do grillowania. Długość wiązki 10m. Jest to produkt naturalny posiadający atesty weterynaryjne.
nici

Nici 0,5 kg

Nici przeznaczone są do przewiązywania wyrobów wędliniarskich w standardzie nawinięte o wadze 0,5kg. Produkt ekologiczny otrzymywany z łodygi lnu zwyczajnego. Produkt jest bardzo mocny, trwały o wysokiej gniotliwości, higroskopijny.
oslonka bialkowa

Osłonka Białkowa Ø 45 mb1

Oferowany produkt to osłonka białkowa w kolorze karmelowym o średnicy rękawa 45 natomiast szerokość rękawa 71 podana w mm. Stosowana do wyrobów wędliniarskich parzonych lub parzono-wędzonych (krakowska sucha, parzona czy szynkowa)

Zalety produktu: osłonki nadają wyrobom naturalny wygląd, pozwalają na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia, dobrze przepuszczają dym, wydajne w procesie produkcyjnym oraz są przyjazne dla środowiska.
Sposób użycia: przed użyciem osłonkę moczyć w temp. ok. 20°C przez 15 min. w 10% roztworze soli. W czasie wędzenia nie przekraczać temp. wędzenia 90°C a przy gotowaniu w parze wodnej w okresie 15-20 min. w temp. 60°C i dalej max do 75°C.

oslonka bialkowa

Osłonka Białkowa Ø 55 mb1

Oferowany produkt to osłonka białkowa w kolorze karmelowym o średnicy rękawa 55 natomiast szerokość rękawa 86 podana w mm. Stosowana do wyrobów wędliniarskich parzonych lub parzono-wędzonych (krakowska sucha, parzona czy szynkowa)

Zalety produktu: osłonki nadają wyrobom naturalny wygląd, pozwalają na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia, dobrze przepuszczają dym, wydajne w procesie produkcyjnym oraz są przyjazne dla środowiska.
Sposób użycia: przed użyciem osłonkę moczyć w temp. ok. 20°C przez 15 min. w 10% roztworze soli. W czasie wędzenia nie przekraczać temp. wędzenia 90°C a przy gotowaniu w parze wodnej w okresie 15-20 min. w temp. 60°C i dalej max do 75°C.

oslonka bialkowa

Osłonka Białkowa Ø 60 mb1

Oferowany produkt to osłonka białkowa w kolorze karmelowym o średnicy rękawa 60 natomiast szerokość rękawa 95 podana w mm. Stosowana do wyrobów wędliniarskich parzonych lub parzono-wędzonych (krakowska sucha, parzona czy szynkowa)

Zalety produktu: osłonki nadają wyrobom naturalny wygląd, pozwalają na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia, dobrze przepuszczają dym, wydajne w procesie produkcyjnym oraz są przyjazne dla środowiska.
Sposób użycia: przed użyciem osłonkę moczyć w temp. ok. 20°C przez 15 min. w 10% roztworze soli. W czasie wędzenia nie przekraczać temp. wędzenia 90°C a przy gotowaniu w parze wodnej w okresie 15-20 min. w temp. 60°C i dalej max do 75°C.

oslonka bialkowa

Osłonka Białkowa Ø 65 mb1

Oferowany produkt to osłonka białkowa w kolorze karmelowym o średnicy rękawa 65 natomiast szerokość rękawa 102 podana w mm. Stosowana do wyrobów wędliniarskich parzonych lub parzono-wędzonych (krakowska sucha, parzona czy szynkowa)

Zalety produktu: osłonki nadają wyrobom naturalny wygląd, pozwalają na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia, dobrze przepuszczają dym, wydajne w procesie produkcyjnym oraz są przyjazne dla środowiska.
Sposób użycia: przed użyciem osłonkę moczyć w temp. ok. 20°C przez 15 min. w 10% roztworze soli. W czasie wędzenia nie przekraczać temp. wędzenia 90°C a przy gotowaniu w parze wodnej w okresie 15-20 min. w temp. 60°C i dalej max do 75°C.

oslonka bialkowa

Osłonka Białkowa Ø 80 mb1

Oferowany produkt to osłonka białkowa w kolorze karmelowym o średnicy rękawa 80 natomiast szerokość rękawa 126 podana w mm. Stosowana do wyrobów wędliniarskich parzonych lub parzono-wędzonych (krakowska sucha, parzona czy szynkowa)

Zalety produktu: osłonki nadają wyrobom naturalny wygląd, pozwalają na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia, dobrze przepuszczają dym, wydajne w procesie produkcyjnym oraz są przyjazne dla środowiska.
Sposób użycia: przed użyciem osłonkę moczyć w temp. ok. 20°C przez 15 min. w 10% roztworze soli. W czasie wędzenia nie przekraczać temp. wędzenia 90°C a przy gotowaniu w parze wodnej w okresie 15-20 min. w temp. 60°C i dalej max do 75°C.

oslonka poliamidowa

Osłonka poliamidowa Ø 45 mb1

Osłonki poliamidowe są używane przede wszystkim do produkcji wyrobów wędliniarskich parzonych, takich jak: pasztetowa, salcesony, metki, mortadele, bloki drobiowe, mielonki i wielu innych. Oferowany produkt to osłonka poliamidowa przeźroczysta o średnicy rękawa 45 natomiast szerokość rękawa 71 podana w mm.

Ich zalety to duża odporność na działania mechaniczne, dobra stabilność koloru, stosunkowo duża elastyczność, dobre właściwości, niska przepuszczalność tlenu i pary wodnej oraz brak możliwości uszkodzenia mikrobiologicznego.

oslonka poliamidowa

Osłonka poliamidowa Ø 60 mb1

Osłonki poliamidowe są używane przede wszystkim do produkcji wyrobów wędliniarskich parzonych, takich jak: pasztetowa, salcesony, metki, mortadele, bloki drobiowe, mielonki i wielu innych. Oferowany produkt to osłonka poliamidowa przeźroczysta o średnicy rękawa 60 natomiast szerokość rękawa 94 podana w mm.

Ich zalety to duża odporność na działania mechaniczne, dobra stabilność koloru, stosunkowo duża elastyczność, dobre właściwości, niska przepuszczalność tlenu i pary wodnej oraz brak możliwości uszkodzenia mikrobiologicznego.

oslonka poliamidowa

Osłonka poliamidowa Ø 65 mb1

Osłonki poliamidowe są używane przede wszystkim do produkcji wyrobów wędliniarskich parzonych, takich jak: pasztetowa, salcesony, metki, mortadele, bloki drobiowe, mielonki i wielu innych. Oferowany produkt to osłonka poliamidowa przeźroczysta o średnicy rękawa 65 natomiast szerokość rękawa 102 podana w mm.

Ich zalety to duża odporność na działania mechaniczne, dobra stabilność koloru, stosunkowo duża elastyczność, dobre właściwości, niska przepuszczalność tlenu i pary wodnej oraz brak możliwości uszkodzenia mikrobiologicznego.

oslonka poliamidowa

Osłonka poliamidowa Ø 73 mb1

Osłonki poliamidowe są używane przede wszystkim do produkcji wyrobów wędliniarskich parzonych, takich jak: pasztetowa, salcesony, metki, mortadele, bloki drobiowe, mielonki i wielu innych. Oferowany produkt to osłonka poliamidowa przeźroczysta o średnicy rękawa 73 natomiast szerokość rękawa 115 podana w mm.

Ich zalety to duża odporność na działania mechaniczne, dobra stabilność koloru, stosunkowo duża elastyczność, dobre właściwości, niska przepuszczalność tlenu i pary wodnej oraz brak możliwości uszkodzenia mikrobiologicznego.

oslonka poliamidowa

Osłonka poliamidowa Ø 95 mb1

Osłonki poliamidowe są używane przede wszystkim do produkcji wyrobów wędliniarskich parzonych, takich jak: pasztetowa, salcesony, metki, mortadele, bloki drobiowe, mielonki i wielu innych. Oferowany produkt to osłonka poliamidowa przeźroczysta o średnicy rękawa 95 natomiast szerokość rękawa 149 podana w mm.

Ich zalety to duża odporność na działania mechaniczne, dobra stabilność koloru, stosunkowo duża elastyczność, dobre właściwości, niska przepuszczalność tlenu i pary wodnej oraz brak możliwości uszkodzenia mikrobiologicznego.

przedza wedliniarska

Przędza wędliniarska B

Przędza wędliniarska przeznaczona jest do przewiązywania wyrobów wędliniarskich. W rolce nawinięta jest przędza wykonana z lnu i bawełny o wadze 0,5kg.

Symbol B oznacza kolor biały.

przedza wedliniarska

Przędza wędliniarska B/CZ

Przędza wędliniarska przeznaczona jest do przewiązywania wyrobów wędliniarskich. W rolce nawinięta jest przędza wykonana z lnu i bawełny o wadze 0,5kg.

Symbol B/CZ oznacza kolor biało-czerwony.

siatka wedliniarska 14

Siatka wędliniarska 14

Siatki wykorzystywane są do tradycyjnych szynek wędzonych ale również do szynek gotowanych oraz kiełbas dojrzewających typu salami. Kaliber 14 zagęszczana o drobnych oczkach, ścisłe przylega do wsadu mięsnego.

Wytrzymałość termiczna - maksymalnie 125°C; dostępne kolory - biały, biało-czerwony, czerwony; ilość metrów w rolce - standardowo 50m oraz w zależności od potrzeb klienta od 1 -100m.

siatka wedliniarska 14 soft

Siatka wędliniarska 14 SOFT

Siatki z kategorii SOFT są siatkami, które zostały opracowane na bazie siatek z żyłką lecz mają grubszy oplot gumy lateksowej co sprawia, iż wyrób jest bardziej estetyczny i niepowtarzalny.

Ten typ siatek jest wykorzystywany do pakowania gotowanych i wędzonych wyrobów wędliniarskich którym chcemy nadać oryginalny wygląd.

siatka wedliniarska 16-3

Siatka wędliniarska 16/3

Siatki wykorzystywane są do tradycyjnych szynek wędzonych ale również do szynek gotowanych oraz kiełbas dojrzewających typu salami.

Wytrzymałość termiczna - maksymalnie 125°C; dostępne kolory - biały, biało-czerwony, czerwony; ilość metrów w rolce - standardowo 50m oraz w zależności od potrzeb klienta od 1 -100m.

siatka wedliniarska 16-3 b cz

Siatka wędliniarska 16/3 B/CZ

Siatki wykorzystywane są do tradycyjnych szynek wędzonych ale również do szynek gotowanych oraz kiełbas dojrzewających typu salami.

Wytrzymałość termiczna - maksymalnie 125°C; dostępne kolory - biały, biało-czerwony, czerwony; ilość metrów w rolce - standardowo 50m oraz w zależności od potrzeb klienta od 1 -100m.

siatka wedliniarska 16-32

Siatka wędliniarska 16/32

Siatki wykorzystywane są do tradycyjnych szynek wędzonych ale również do szynek gotowanych oraz kiełbas dojrzewających typu salami.

Wytrzymałość termiczna - maksymalnie 125°C; dostępne kolory - biały, biało-czerwony, czerwony; ilość metrów w rolce - standardowo 50m oraz w zależności od potrzeb klienta od 1 -100m.

siatka wedliniarska 16-32 b cz

Siatka wędliniarska 16/32 B/CZ

Siatki wykorzystywane są do tradycyjnych szynek wędzonych ale również do szynek gotowanych oraz kiełbas dojrzewających typu salami.

Wytrzymałość termiczna - maksymalnie 125°C; dostępne kolory - biały, biało-czerwony, czerwony; ilość metrów w rolce - standardowo 50m oraz w zależności od potrzeb klienta od 1 -100m.

siatka wedliniarska 16-32 cz

Siatka wędliniarska 16/32 CZ

Siatki wykorzystywane są do tradycyjnych szynek wędzonych ale również do szynek gotowanych oraz kiełbas dojrzewających typu salami.

Wytrzymałość termiczna - maksymalnie 125°C; dostępne kolory - biały, biało-czerwony, czerwony; ilość metrów w rolce - standardowo 50m oraz w zależności od potrzeb klienta od 1 -100m.

siatka wedliniarska 18-3

Siatka wędliniarska 18/3

Siatki wykorzystywane są do tradycyjnych szynek wędzonych ale również do szynek gotowanych oraz kiełbas dojrzewających typu salami.

Wytrzymałość termiczna - maksymalnie 125°C; dostępne kolory - biały, biało-czerwony, czerwony; ilość metrów w rolce - standardowo 50m oraz w zależności od potrzeb klienta od 1 -100m.

siatka wedliniarska 18-3 cz

Siatka wędliniarska 18/3 CZ

Siatki wykorzystywane są do tradycyjnych szynek wędzonych ale również do szynek gotowanych oraz kiełbas dojrzewających typu salami.

Wytrzymałość termiczna - maksymalnie 125°C; dostępne kolory - biały, biało-czerwony, czerwony; ilość metrów w rolce - standardowo 50m oraz w zależności od potrzeb klienta od 1 -100m.

siatka wedliniarska string 14

Siatka wędliniarska STRING 14

Siatki wykorzystywane są do tradycyjnych szynek wędzonych ale również do szynek gotowanych oraz kiełbas dojrzewających typu salami.

Główną zaletą siatek STRING jest doskonała imitacja ręcznego wiązania wyrobu wędliniarskiego, dzięki czemu wyrób wygląda tradycyjnie i niepowtarzalnie.

Wytrzymałość termiczna - maksymalnie 125°C; dostępne kolory - biały, biało-czerwony, czerwony; ilość metrów w rolce - standardowo 50m oraz w zależności od potrzeb klienta od 1 -100m.

   

Proponowane średnice rury w powyższej tabeli należy traktować jako zalecenia producenta, w związku z czym należy we własnym zakresie upewnić się czy dany kaliber siatki spełnia oczekiwania.

Kaliber Ilość oczek na obwodzie Zalecana średnica rury
14 14 130 - 140 mm
16 16 150 - 160 mm
18 18 170 - 180 mm
20 20 190 - 200 mm
All Rights Reserved © Design by Digesta