Strona główna > Przemysł mięsny > Siatki / Osłonki / Jelita
UWAGA !!!
NOWA STRONA SKLEPU INTERNETOWEGO
W razie zainteresowania ofertą prosimy o kontakt z naszym specjalistą zajmującym się przemysłem mięsnym: 608 557 576 lub formularz e-mail. |
ZDJĘCIE |
OPIS PRODUKTU |
Fiolki wędliniarskie cięte |
|
Jelita baranie Kątnica |
|
Jelita wieprzowe gałkaJelita wieprzowe zwane kiełbaśnicami. Naturalne swoje zastosowanie znajdują przy produkcji kiełbas wędzonych, gotowanych, parzonych, podsuszanych, suszonych lub do grillowania. Długość wiązki 10m. Jest to produkt naturalny posiadający atesty weterynaryjne. |
|
Jelita wieprzowe Ø 28-30Jelita wieprzowe zwane kiełbaśnicami. Naturalne swoje zastosowanie znajdują przy produkcji kiełbas wędzonych, gotowanych, parzonych, podsuszanych, suszonych lub do grillowania. Długość wiązki 10m. Jest to produkt naturalny posiadający atesty weterynaryjne. |
|
Jelita wieprzowe Ø 30-32Jelita wieprzowe zwane kiełbaśnicami. Naturalne swoje zastosowanie znajdują przy produkcji kiełbas wędzonych, gotowanych, parzonych, podsuszanych, suszonych lub do grillowania. Długość wiązki 10m. Jest to produkt naturalny posiadający atesty weterynaryjne. |
|
Nici 0,5 kgNici przeznaczone są do przewiązywania wyrobów wędliniarskich w standardzie nawinięte o wadze 0,5kg. Produkt ekologiczny otrzymywany z łodygi lnu zwyczajnego. Produkt jest bardzo mocny, trwały o wysokiej gniotliwości, higroskopijny. |
|
Osłonka Białkowa Ø 45 mb1Oferowany produkt to osłonka białkowa w kolorze karmelowym o średnicy rękawa 45 natomiast szerokość rękawa 71 podana w mm. Stosowana do wyrobów wędliniarskich parzonych lub parzono-wędzonych (krakowska sucha, parzona czy szynkowa) Zalety produktu: osłonki nadają wyrobom naturalny wygląd, pozwalają na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia, dobrze przepuszczają dym, wydajne w procesie produkcyjnym oraz są przyjazne dla środowiska. |
|
Osłonka Białkowa Ø 55 mb1Oferowany produkt to osłonka białkowa w kolorze karmelowym o średnicy rękawa 55 natomiast szerokość rękawa 86 podana w mm. Stosowana do wyrobów wędliniarskich parzonych lub parzono-wędzonych (krakowska sucha, parzona czy szynkowa) Zalety produktu: osłonki nadają wyrobom naturalny wygląd, pozwalają na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia, dobrze przepuszczają dym, wydajne w procesie produkcyjnym oraz są przyjazne dla środowiska. |
|
Osłonka Białkowa Ø 60 mb1Oferowany produkt to osłonka białkowa w kolorze karmelowym o średnicy rękawa 60 natomiast szerokość rękawa 95 podana w mm. Stosowana do wyrobów wędliniarskich parzonych lub parzono-wędzonych (krakowska sucha, parzona czy szynkowa) Zalety produktu: osłonki nadają wyrobom naturalny wygląd, pozwalają na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia, dobrze przepuszczają dym, wydajne w procesie produkcyjnym oraz są przyjazne dla środowiska. |
|
Osłonka Białkowa Ø 65 mb1Oferowany produkt to osłonka białkowa w kolorze karmelowym o średnicy rękawa 65 natomiast szerokość rękawa 102 podana w mm. Stosowana do wyrobów wędliniarskich parzonych lub parzono-wędzonych (krakowska sucha, parzona czy szynkowa) Zalety produktu: osłonki nadają wyrobom naturalny wygląd, pozwalają na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia, dobrze przepuszczają dym, wydajne w procesie produkcyjnym oraz są przyjazne dla środowiska. |
|
Osłonka Białkowa Ø 80 mb1Oferowany produkt to osłonka białkowa w kolorze karmelowym o średnicy rękawa 80 natomiast szerokość rękawa 126 podana w mm. Stosowana do wyrobów wędliniarskich parzonych lub parzono-wędzonych (krakowska sucha, parzona czy szynkowa) Zalety produktu: osłonki nadają wyrobom naturalny wygląd, pozwalają na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia, dobrze przepuszczają dym, wydajne w procesie produkcyjnym oraz są przyjazne dla środowiska. |
|
Osłonka poliamidowa Ø 45 mb1Osłonki poliamidowe są używane przede wszystkim do produkcji wyrobów wędliniarskich parzonych, takich jak: pasztetowa, salcesony, metki, mortadele, bloki drobiowe, mielonki i wielu innych. Oferowany produkt to osłonka poliamidowa przeźroczysta o średnicy rękawa 45 natomiast szerokość rękawa 71 podana w mm. Ich zalety to duża odporność na działania mechaniczne, dobra stabilność koloru, stosunkowo duża elastyczność, dobre właściwości, niska przepuszczalność tlenu i pary wodnej oraz brak możliwości uszkodzenia mikrobiologicznego. |
|
Osłonka poliamidowa Ø 60 mb1Osłonki poliamidowe są używane przede wszystkim do produkcji wyrobów wędliniarskich parzonych, takich jak: pasztetowa, salcesony, metki, mortadele, bloki drobiowe, mielonki i wielu innych. Oferowany produkt to osłonka poliamidowa przeźroczysta o średnicy rękawa 60 natomiast szerokość rękawa 94 podana w mm. Ich zalety to duża odporność na działania mechaniczne, dobra stabilność koloru, stosunkowo duża elastyczność, dobre właściwości, niska przepuszczalność tlenu i pary wodnej oraz brak możliwości uszkodzenia mikrobiologicznego. |
|
Osłonka poliamidowa Ø 65 mb1Osłonki poliamidowe są używane przede wszystkim do produkcji wyrobów wędliniarskich parzonych, takich jak: pasztetowa, salcesony, metki, mortadele, bloki drobiowe, mielonki i wielu innych. Oferowany produkt to osłonka poliamidowa przeźroczysta o średnicy rękawa 65 natomiast szerokość rękawa 102 podana w mm. Ich zalety to duża odporność na działania mechaniczne, dobra stabilność koloru, stosunkowo duża elastyczność, dobre właściwości, niska przepuszczalność tlenu i pary wodnej oraz brak możliwości uszkodzenia mikrobiologicznego. |
|
Osłonka poliamidowa Ø 73 mb1Osłonki poliamidowe są używane przede wszystkim do produkcji wyrobów wędliniarskich parzonych, takich jak: pasztetowa, salcesony, metki, mortadele, bloki drobiowe, mielonki i wielu innych. Oferowany produkt to osłonka poliamidowa przeźroczysta o średnicy rękawa 73 natomiast szerokość rękawa 115 podana w mm. Ich zalety to duża odporność na działania mechaniczne, dobra stabilność koloru, stosunkowo duża elastyczność, dobre właściwości, niska przepuszczalność tlenu i pary wodnej oraz brak możliwości uszkodzenia mikrobiologicznego. |
|
Osłonka poliamidowa Ø 95 mb1Osłonki poliamidowe są używane przede wszystkim do produkcji wyrobów wędliniarskich parzonych, takich jak: pasztetowa, salcesony, metki, mortadele, bloki drobiowe, mielonki i wielu innych. Oferowany produkt to osłonka poliamidowa przeźroczysta o średnicy rękawa 95 natomiast szerokość rękawa 149 podana w mm. Ich zalety to duża odporność na działania mechaniczne, dobra stabilność koloru, stosunkowo duża elastyczność, dobre właściwości, niska przepuszczalność tlenu i pary wodnej oraz brak możliwości uszkodzenia mikrobiologicznego. |
|
Przędza wędliniarska BPrzędza wędliniarska przeznaczona jest do przewiązywania wyrobów wędliniarskich. W rolce nawinięta jest przędza wykonana z lnu i bawełny o wadze 0,5kg. Symbol B oznacza kolor biały. |
|
Przędza wędliniarska B/CZPrzędza wędliniarska przeznaczona jest do przewiązywania wyrobów wędliniarskich. W rolce nawinięta jest przędza wykonana z lnu i bawełny o wadze 0,5kg. Symbol B/CZ oznacza kolor biało-czerwony. |
|
Siatka wędliniarska 14Siatki wykorzystywane są do tradycyjnych szynek wędzonych ale również do szynek gotowanych oraz kiełbas dojrzewających typu salami. Kaliber 14 zagęszczana o drobnych oczkach, ścisłe przylega do wsadu mięsnego. Wytrzymałość termiczna - maksymalnie 125°C; dostępne kolory - biały, biało-czerwony, czerwony; ilość metrów w rolce - standardowo 50m oraz w zależności od potrzeb klienta od 1 -100m. |
|
Siatka wędliniarska 14 SOFTSiatki z kategorii SOFT są siatkami, które zostały opracowane na bazie siatek z żyłką lecz mają grubszy oplot gumy lateksowej co sprawia, iż wyrób jest bardziej estetyczny i niepowtarzalny. Ten typ siatek jest wykorzystywany do pakowania gotowanych i wędzonych wyrobów wędliniarskich którym chcemy nadać oryginalny wygląd. |
|
Siatka wędliniarska 16/3Siatki wykorzystywane są do tradycyjnych szynek wędzonych ale również do szynek gotowanych oraz kiełbas dojrzewających typu salami. Wytrzymałość termiczna - maksymalnie 125°C; dostępne kolory - biały, biało-czerwony, czerwony; ilość metrów w rolce - standardowo 50m oraz w zależności od potrzeb klienta od 1 -100m. |
|
Siatka wędliniarska 16/3 B/CZSiatki wykorzystywane są do tradycyjnych szynek wędzonych ale również do szynek gotowanych oraz kiełbas dojrzewających typu salami. Wytrzymałość termiczna - maksymalnie 125°C; dostępne kolory - biały, biało-czerwony, czerwony; ilość metrów w rolce - standardowo 50m oraz w zależności od potrzeb klienta od 1 -100m. |
|
Siatka wędliniarska 16/32Siatki wykorzystywane są do tradycyjnych szynek wędzonych ale również do szynek gotowanych oraz kiełbas dojrzewających typu salami. Wytrzymałość termiczna - maksymalnie 125°C; dostępne kolory - biały, biało-czerwony, czerwony; ilość metrów w rolce - standardowo 50m oraz w zależności od potrzeb klienta od 1 -100m. |
|
Siatka wędliniarska 16/32 B/CZSiatki wykorzystywane są do tradycyjnych szynek wędzonych ale również do szynek gotowanych oraz kiełbas dojrzewających typu salami. Wytrzymałość termiczna - maksymalnie 125°C; dostępne kolory - biały, biało-czerwony, czerwony; ilość metrów w rolce - standardowo 50m oraz w zależności od potrzeb klienta od 1 -100m. |
|
Siatka wędliniarska 16/32 CZSiatki wykorzystywane są do tradycyjnych szynek wędzonych ale również do szynek gotowanych oraz kiełbas dojrzewających typu salami. Wytrzymałość termiczna - maksymalnie 125°C; dostępne kolory - biały, biało-czerwony, czerwony; ilość metrów w rolce - standardowo 50m oraz w zależności od potrzeb klienta od 1 -100m. |
|
Siatka wędliniarska 18/3Siatki wykorzystywane są do tradycyjnych szynek wędzonych ale również do szynek gotowanych oraz kiełbas dojrzewających typu salami. Wytrzymałość termiczna - maksymalnie 125°C; dostępne kolory - biały, biało-czerwony, czerwony; ilość metrów w rolce - standardowo 50m oraz w zależności od potrzeb klienta od 1 -100m. |
|
Siatka wędliniarska 18/3 CZSiatki wykorzystywane są do tradycyjnych szynek wędzonych ale również do szynek gotowanych oraz kiełbas dojrzewających typu salami. Wytrzymałość termiczna - maksymalnie 125°C; dostępne kolory - biały, biało-czerwony, czerwony; ilość metrów w rolce - standardowo 50m oraz w zależności od potrzeb klienta od 1 -100m. |
|
Siatka wędliniarska STRING 14Siatki wykorzystywane są do tradycyjnych szynek wędzonych ale również do szynek gotowanych oraz kiełbas dojrzewających typu salami. Główną zaletą siatek STRING jest doskonała imitacja ręcznego wiązania wyrobu wędliniarskiego, dzięki czemu wyrób wygląda tradycyjnie i niepowtarzalnie. Wytrzymałość termiczna - maksymalnie 125°C; dostępne kolory - biały, biało-czerwony, czerwony; ilość metrów w rolce - standardowo 50m oraz w zależności od potrzeb klienta od 1 -100m. |
|
Proponowane średnice rury w powyższej tabeli należy traktować jako zalecenia producenta, w związku z czym należy we własnym zakresie upewnić się czy dany kaliber siatki spełnia oczekiwania.
Kaliber | Ilość oczek na obwodzie | Zalecana średnica rury |
14 | 14 | 130 - 140 mm |
16 | 16 | 150 - 160 mm |
18 | 18 | 170 - 180 mm |
20 | 20 | 190 - 200 mm |